Eerste weekje: het ziekenhuis....
Door: Jossi
23 November 2004 | Suriname, Paramaribo
Mijn werkdagen beginnen elke dag om 7.30uur. Vaak is het dan nog wel een half uurtje wachten op de chirurg om de visite te gaan lopen (en dat terwijl de surinaamse tijd altijd een uur later is dan afgesproken...) Na de visite schrijven de co's alle ontslagbrieven, consultaanvragen en recepten. Fijne co klusjes dus! De dag duurt in principe tot 15uur. Lang als er niks te doen is, maar na een week is me wel duidelijk dat je drukte schema door jezelf wordt bepaald. patienten opnemen, naar de poli en natuurlijk alle diabetes voeten en wonden schoonmaken. Misschien kunnen de leken onder ons nu maar beter een alinea overslaan....
Diabetes: een enorm probleem hier. Mensen stoten hun voetje en hebben zo een enorme wond. Stinkend, pussend en vooral necrotiserend...en dat moet er natuurlijk af. Weer een co klusje! Wat smerig zeg! En aan de stank ga ik al helemaal nooit wennen. Maar zoals het een goede co betaamd laat ik me niet kennen en doe ik braaf aan deze schoonmaaksessies mee.
We zijn met 4 nederlandse co's en 5 surinaamse. Erg gezellig dus. Menig discussie over de verschillen tussen onze culturen en gelukkig leren ze ons ook een aardig woordje sranantongo, oftewel surinaams.
M'n eerste amputatie nog niet zelf gedaan, maar zodra ik mag laat ik het weten!
23 November 2004 - 22:37
Wiets:
ieieieie niet zulke vieze verhalen, je weet dat ik daar niet tegen kan. (heb de alinea na de waarschuwing stiekem toch gelezen :$)
dikke kus -X- -
23 November 2004 - 22:43
M'ria:
Ik heb ook stiekem die bewuste alinea gelezen en ik kreeg er complete beelden bij maaaar nog maar 3 nachtjes slapen en dan..........bellen..... -
24 November 2004 - 10:12
Suus:
Zoals ik je al op de MSN zei, mis ik de mooie verhalen van je belevenissen in het weekend?? Ben je heftig gaan stappen? Kan je al een beetje billen-schudden tussen de negers??
Je ziekenhuis verhalen klinken in ieder geval goed... kan de diabetes-voetjes bijna ruiken!
xx -
24 November 2004 - 14:37
Adriaan:
Jos!
Klinkt wel spannend al die verhalen! Wel relaxte dagen, ga je daarna lekker aan het zwembad liggen en lekkere negers inchecken, of duik je de bieb van Paramaribo (bestaat die wel?)in om even flink te gaan studeren voor de volgende dag???
In ieder geval nog veel plezier en laat het me weten als je die eerste amputatie hebt gedaan!!
Liefs Adriaan -
24 November 2004 - 15:07
Emke:
en vergeet het zwembad niet... en ik je verjaardag niet... -
24 November 2004 - 16:12
Nik:
Ja ik wil ook je lekkere-grote-neger-verhalen horen!!en heeeeeeeeeel veel foto's! want ik mis nog dagelijks de foto met je tevaaaaas! KUS -
24 November 2004 - 16:16
M-E:
Klinkt wel leuk allemaal, op de geur na dan!
Hebben ze al een verjaardagsfeest voor je gepland?
besos