Het jaareinde in zicht.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van jossi - WaarBenJij.nu Het jaareinde in zicht.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van jossi - WaarBenJij.nu

Het jaareinde in zicht....

Door: Jossi

Blijf op de hoogte en volg

30 December 2004 | Suriname, Paramaribo

Het jaar bijna ten einde...Inmiddels ligt kerst alweer ver achter ons. Een hele ervaring hoor in de zon kerst vieren. Op kerstavond dus naar de kerstmis geweest. Het beloofde een swingmis te worden. En er werd ook luid gezongen en geswingd, maar toen kwam het preekdeel. Werkelijkwaar, dit was echt te bizar! Een man die praatte als Emile Ratelband, met evenveel overtuiging, alleen dan om de mensen te bekeren tot het geloof. Jesus Christ! Hallellujah! Praise the Lord! Amen! Natuurlijk is het een moment van bezinning, maar als na een uur, op Jomanda achtige wijze toch 10 mensen in een soort van trans naar voren lopen, dan zet ik vraagtekens! Gelukkig werd er wel afgesloten met een aantal meezing liedjes (zoals JesusChrist is coming to town ipv Santaclaus is coming to town...), dus toch met een kerstgevoel weggegaan daar.
Op eerste kerstdag al op tijd begonnen met koken natuurlijk. Het resultaat? Iedereen had een eigen gang gekookt, dus veeeeel teveel eten. Dat was in ieder geval handig voor de tweede kerstdag.... Maar het was uiteraard weer erg gezellig en compleet in kerstjurk en met Mariah en de kersthitjes cd op de achtergrond, en natuurlijk de kerstlichtjes kreeg ik wel een kerstgevoel. Tweede kerstdag begon dan ook laat. De diner restjes opgepeuzeld en DVD-tjes gekeken op de laptop. Ideaal voor deze dag.
Maar waar menig ander vast ook last van had, of iedereen die geen vakantie heeft....maandag was weer een gewone werkdag. Eigenlijk ben ik dus al klaar met mn coschap, maar de SEH roept me. Ik vind het helemaal geweldig daar. Je mag veel en krijgt je eigen patienten. Erg leerzaam dus ook nog. Vannacht een nachtdienst meegedraaid. Veel losse aanloop, maar ook verkeerstrauma's. Daarnaast mocht ik nog 2 keer het ziekenhuis in om de dood te gaan vaststellen. Ook een co-klusje hier. Sta je daar met je lampje en stethoscoop bij een net overleden iemand. En het rare is dan dat je spontaan weer een pols slag voelt! Gelukkig blijkt het dan wel je eigen pols te zijn!
Vanavond begint het echte feest al hier.... Morgenmiddag wordt het echte oudejaarsfeest ingeluid met de pagara estafette: een estafette met van die rooie rotjes matten. Een enorm kabaal dus!
Nou lieve vrienden en family, heeeeeeeel veel goeds voor het komende jaar. Dat je maar alles kan en gaat doen wat je altijd al had willen doen!!!! Veel geluk vooral en natuurlijk oppassen met vuurwerk....
Dikke kus!

• 30 December 2004 - 21:53

Joeri:

lieve lieve lieve lieve zus

je bent lief

ik zie je in 2005

joer, tha broer

• 30 December 2004 - 22:56

Wiets:

lieeeeeve jos! dat het in 2005 maar net zo cool is als dat je het nu hebt! :D rooie-rotjes-mat-ze!!!! -XX-

• 03 Januari 2005 - 13:19

Nik:

Wihaaaaaa! Je bent TOF!!En hoe GAAF dat je me belde!Da was pas leuk! en verrassend! Jeeh!
    Geniet ze daar nog een maand he?
    Kussssss van je zus