weekje SEH - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van jossi - WaarBenJij.nu weekje SEH - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van jossi - WaarBenJij.nu

weekje SEH

Door: Jossi

Blijf op de hoogte en volg

12 December 2004 | Suriname, Paramaribo

Oftewel spoed eisende hulp....de enige van Suriname!!! Echt geweldig vond ik. Super veel gehecht vooral en natuurlijk ook veel bizarre dingen gezien. Zoals een afreken actie waarbij een man z'n belager met een hakmes te lijf was gegaan.....z'n bovenarm was in twee en z'n neus lag eraf.....en als dat alles was.....ook z'n boven en onderlip in tweeen!!! Vies vehaal he? Gelukkig gebeuren dit soort dingen altijd alleen als afrekening en vooral in het binnenland (dus lieve thuisblijvers: ni bruja oftewel maak je niet druk, ik pas goed op)
Zo kun je ook bevallen op een bedje op de SEH. De verloskunde afdeling ligt dan simpelweg vol. Gevolg was dat ik m'n eerste perineum gehecht heb!!! Beetje smerig, maar wel weer af te strepen van het lijstje.
Inmiddels ben ik dus echt een ster in hechten! En heb ik ook besloten om een weekje langer te blijven op de SEH. De week tussen kerst en oud en nieuw. Vooral dan veel vuurwerkslachtoffers en brandwonden. Vreselijk natuurlijk, maar voor mij ook wel erg leerzaam. En daarvoor ben ik tenslotte hier!

• 11 December 2004 - 22:18

M-E:

He jos, gaaf man, wat je daar meemaakt, tenminste, als mede-co mag je zulke dingen gaaf vinden toch?
    Ik zit nu op de HAP in Woerden mijn laatste half uur uit te zitten als dokters-assistente!
    Ook leuk op zaterdagavond!