weekendje Brownsberg
Door: Jossi
12 December 2004 | Suriname, Paramaribo
In de vroegte vertrokken in een boemelbusje. Toch wel veel slaaphoofdjes bij elkaar....Zoals vaker na de vrijdagavond die altijd te laat eindigt, waren we deze nacht ook nog niet aan onze 8 uur slaap gekomen. Ach ja, het weekend is vooral voor de leuke dingen, dus vrijdag avond eerst naar een concert in een kerk waar de beroemste saxafonist van Suriname optrad, die we ook weer viavia kenden. Daarna nog even naar \'t Vat en dus weer vroeg op. Ruim drie uur rijden en toch maar trachten te slapen. Maar bovenop de berg gekomen en onze hangmatjes uitgevouwen te hebben kon het genieten beginnen. Een geweldig uitzicht over het stuwmeer...! Wandelschoenen aan en op pad naar de watervallen en de wilde dieren.
De heen weg was lekker afdalen. En dan is het afdalen ineens een stuk vermoeiender dan van te voren gedacht! Ja, ik ben duidelijk nog geen doorgewinterde wandelaar. Gelukkig had ik me over bergop lopen al een keer laten voorlichten: les 1 kleine gelijke stapjes en in een langzaam tempo. Ik heb het tot bovenaan volgehouden!
\'s Avonds tijd voor een heerlijke maaltijd en alvast wat chocola en pepernoten om alvast in de Sinterklaasstemming te komen. Ook de liedjes ontbraken niet!
gezien het volle programma van de avond ervoor was voor mij deze avond al snel voorbij en vertrok ik voor weer een voortreffelijk hangmatnachtje.
De zondag begon met het beste ontbijt sinds tijden...broodjes, eitje, kaas, fruit. Smullen en een goede bodem kweken voor de tocht. Op naar de Wittikreek. Weer een lange afdaling naar een klein kreekje onderaan de berg. Maar we zaten in de jungle dus er zouden beesten kunnen zijn.....En wat was dat ineens? Leken dat nou apestaarten? Er zouden 7 verschillende soorten moeten zitten, dus het zou best kunnen. Wij stil en ingespannen turend naar de verte want ze bewogen toch echt! Maar dat ernaast dan? Dat leken toch ook echt staarten en daarnaast en daarnaast..... Goed we keken dus naar lianen!!! Stelletje dichtgetikte hollanders....
Geen apen gezien dus, maar het was weer een heerlijk weekendje natuur, beweging en gezelligheid!